perjantai 1. marraskuuta 2013

Pestolohi katkaravuilla

Vaikka perheemme rakastaa kalaruokia, en ymmärrä miksi kalaa tulee syötyä niin harvoin. En edes keksisi kahta tai kolmea kalaruokaa jokaiselle viikolle..! Mutta yksi vakiokalaruoka löytyy pääni sisällä olevasta menusta: pestouunilohi katkarapujen kanssa. Se on helppo, kätevä ja nopea. Rakastan pestoa, joten voisin läträtä sitä joka ruokaan. Katkaravut ovat toisille herkkua, toisille ne ovat inhottavaa kissanruokaa. Meidän perhe kuuluu ensimmäiseen ryhmään. Pestouunilohi maistuu mainiosti myös perheemme pienimmälle, katkarapuineen. Pestoa en ole koskaan loihtinut itse, joten tässäkin ruoassa se on kotoisin kaupanhyllyltä.
 
 
Pestolohi katkaravuilla
 • lohifile
 • pestoa
 • katkarapuja
 • 2 dl kuohukermaa
 • (meri)suolaa
 • kuivattua tilliä
 
Laita lohifile laakeaan uunivuokaan (nahkapuoli alaspäin). Levitä makusi mukainen pestokerros kalan pintaan. Heitä mukaan jäiset katkaravut. Ripottele kuivattua tilliä katkarapujen päälle. Lisää merisuolaa makusi mukaan. Lorauta purkillinen kuohukermaa kalan ympärille ja katkarapujen päälle. Kypsennä koko komeus 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Kypsennysaika riippuu kalan paksuudesta. Tämän kalan kanssa tarjoilin perunaporkkanabataattimuusia.
 
Rouva V, tämä on sulle!
 


 

2 kommenttia:

 1. Jee, kiitos ohjeesta! Minä kun en tunnetusti jälkikasvulle kalaruokia keksi! Tai keksin kalakeiton, tein just pari päivää sitten siikasoppaa ja hyvin maistui :I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kalakeitto on toinen meidän kalaruoista :D

   Poista