lauantai 9. marraskuuta 2013

Sohva- ja lattiatyynyt Marimekon kankaista

Olin eilen herkullisessa karkkikaupassa. Valikoimaa oli kiusaksi asti, valinnanvaikeus oli suuri ja päätöksenteko vaikeaa. Olin nimittäin kangashyllyjen äärellä Marimekon myymälässä. Olen pitkään suunnitellut ja jahkaillut tekeväni lattiatyynyjä, koska olohuoneestamme on puuttunut jotain. Olohuoneessamme on isot ikkunat, mutta ei verhoja, joten jotain väriä halajan ruskean sohvan kaveriksi. En ole oikeastaan koskaan omistanut lattiatyynyjä, mutta ystävien luona olen sellaisten päällä istunut lukuisia kertoja.
 
Talossamme on kuitenkin jostain syystä ollut neljä isoa sisätyynyä, mutta hyvät päälliset ovat uupuneet. Eilen luuhasimme (pallomahaisen) ystäväni kanssa Kampissa, kun ykskaks sain päähäni ne lattiatyynyt! Käväisimme ensin Indiskassa, mutta valikoimassa oli lähinnä pieniä sohva- ja koristetyynyjä. Muutama pastellinsävyinen lattiatyyny löytyi alekorista, mutta sinne saivat hintoineen jäädäkin.
 
Lopulta päädyimme Marimekkoon, jonka kangasvalikoimaan voin aina luottaa. Sekä Inkan että meidän makuuhuoneista löytyy Marimekon verhot. Huomasin Marimekkoa löytyvän myös vaunujen tavarakorista, käsilaukusta, kotoa vessoista... Se täydellinen tarjotin on edelleen hakusessa! Se tarjotin, jolla tarjoilen kesällä rakkaille ihmisille pihalle kylmiä juotavia ja pientä naposteltavaa. Samalla tarjottimella kantaisin iltapalamussutettavat olohuoneeseen.
 
 
 
Myyjän leviteltyä pöydälle useita kangasvaihtoehtoja päädyin kahteen silmää eniten miellyttävään. Kankaiden nimet ovat Vanhakaupunki ja Räsymatto. Vanhakaupunki-kangasta myytiin kuvio kerrallaan, joten päädyin ottamaan kangasta vain yhden kuvion verran (olin siis kitsas). Muistelin tyynyjen olevan kooltaan 60x60 cm ja kahden niistä olevan melko lurppanoita. Päätin tehdä kahdesta tyynynpäällisestä vähän kapeammat ja tunkea ne huonommat tyynyt niihin.
 
 
 
Suunnittelin ompelevani tyynynpäällisen toisen puolen yksivärisestä kankaasta, joten suuntasin Eurokankaaseen. Ostin sieltä kuusenvihreää puuvillakangasta sekä siihen täysin mätsäävät vetoketjut. Kotona huomasin niiden lurppanoiden tyynyjen olevankin 70x70 cm, joten päätin muuttaa suunnitelmia lennossa. Päädyin ompelemaan kaksi sohvatyynyä ja kaksi lattiatyynyä. Luulen, että joskus ompelen vielä kaksi lattiatyynyä lisää. Niitä voisi säilyttää komerossa, mutta ottaa esille tarpeentullen. Pääsen siis uudelleen karkkikauppaan! Pienistä suunnitelmanmuutoksista huolimatta olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Tyynyt ovat ihanat!
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti