sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Säilytysongelmia ja iloisia peltirasioita

Olen pitkään miettinyt millaisia säilytysratkaisuja keksisin tyttäremme huoneeseen. Tähän asti lelulaatikkoina on toiminut kaksi vihreää koria, toinen olohuoneessa ja toinen tytön huoneessa. Kaikki tytön käyttövaatteet ovat kylpyhuoneen laatikostossa, joten varsinaista vaatekaappia ei ole vielä tarvittu hänen vaatteilleen. Vauvanlelut ovat kuin varkain vaihtuneet palapeleihin, Legoihin, palikkapeleihin ja muihin enemmän tilaa vieviin leluihin, joten uusia ratkaisuja olisi keksittävä.
 
Tytön huoneeseen on ollut pitkään suunnitteilla rakentaa peilikaapit, koska ennestään siellä ei ole ollut muuta kiinteää säilytysratkaisua. Peilikaappien laittamisen esteenä on tainnut olla osaltaan aikaansaamattomuus ja toisaalta eivät ne ilmaisiakaan ole... Tytön huoneessa on hassu syvennys, johon saisi varmasti teetettyä täydellisesti istuvan kaapiston. Taidamme kuitenkin ottaa asiaksi hankkia ison ruotsalaisketjun vaatekaapin, vaikka kaapin ja seinän väliin jäisikin epämääräinen kolo kaappien standardimittojen vuoksi... (Isäntä osaisi kyllä tilkitä sen asianmukaisesti..)
 
Senkki- ja lipastokuviot täytynee myös miettiä uusiksi, koska laatikoiden availu sekä kiipeily alkaa olla mukavia ajanvietteitä tyttären mielestä. Hänen huoneessaan jo nyt oleva ikivanha puinen lipasto olisi lapsen käyttöön jykevä ja tukeva, mutta jos sen laatikkoja avaa liikaa, ne rojahtavat varpaille... Huoneen tämänhetkiseen sisustukseen sopii myös sen erään ison ruotsalaisketjun iso ja kaunis lipasto, mutta en jotenkin luota sen heppoisenoloisiin laatikonavausmekanismeihin. Laatikot eivät tule syliin, mutta ne olisi hyvä avata kaksin käsin molemmista nupeista, etteivät laatikoiden kiskot mene laatikon painosta solmuun...
 
Näistä isommista sisustuselementeistä pääsemmekin kätevästi pienempiin säilytysratkaisuihin. Olin tänään työkeikalla ja kotimatkalla poikkesin Kampin keskuksessa. Tiger-niminen krääsäkauppa on hassun houkutteleva ja valikoimassa on kaikkea (edullista!) maan ja taivaan väliltä. Tämä on luultavasti ensimmäinen löytöpostaus, mutta olen löydöstäni niin innoissani! Löysin Tigerista kolme omenakuvioitua, eriväristä ja -kokoista peltirasiaa, joiden yhteissummaksi kassa laski seitsemän euroa!
 
Päästyäni kotiin halusin esitellä rasiat heti tytölle. Mietimme (öhh, kukakohan mietti) mitä laittaisimme rasioihin ja päädyimme sisustamaan ne erilaisilla ja irtonaisilla puuleluilla. Keskikokoiseen rasiaan pääsivät kasvikset ja isompaan elefantti- ja oravapalapelien osat. Pienin on toistaiseksi vielä ilman sisältöä, mutta sinne päässee minun ja isosiskoni vanha muistipeli, jonka oma pahvinen rasia alkaa olla jo lahoamispisteessä. Kuvat kertonevat lisää!
 

"Uhh, painaa!"
Rasioista on myös rummuiksi...

...ja torniksi ja jakkaraksi.


Hymyile äitille!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti