maanantai 22. kesäkuuta 2015

Lapsiperhe Pärnussa osa 3/4: ravintolavinkkejä

Lasten kanssa reissatessa on mielestäni tärkeää, että ruoka on tarvittaessa nenän edessä nopeasti. Siksi on varsin kätevää, jos majoituspaikasta löytyy ruoanlaittovälineet ja mielellään myös jääkaappi. (Erikseen ovat toki eräretket nuotioineen ja kuivamuonineen...) Vuokraamassamme huoneistossa oli tarpeisto ruoanlaittoa varten ja kolmeen ateriaan niitä hyväksi käytimmekin.

Lapset syövät säännöllisesti, joten päivärytmi Pärnun reissussakin pyöri pitkälti ruoka-aikojen ja päiväunien ympärillä. Aamu- ja iltapalat söimme joka kerta asunnollamme omasta jääkaapista. Listalla oli muun muassa puuroa, muroja, jogurttia, leipää, hedelmiä ja marjoja. Myös maitoa oli (lapsille) tarjolla ja vettä joimme normaalisti hanasta.

Toki kävimme monesti myös ulkona syömässä koko kahdeksan hengen porukan voimin. Vaikka en ole mikään ravintola-/ruokabloggari tai -kuvaaja, uskaltaudun kertomaan ajatukseni kolmesta ravintolasta Pärnussa.


SUPELSAKSAD
Nikolai 32, Pärnu

Tästä sain vahvan suosituksen ystävältäni, joka oli käynyt perheineen Pärnussa edellisenä kesänä. Olen niiiiin iloinen, että uskoin ystävääni. Supelsaksad-ravintola on ihana, persoonallinen, kiehtova ja ruoka oli taivaallista!



Tilasin alkujuomaksi pienen ranskalaisen kuivan siiderin (4,5€) ja ystäväpariskunta "itsetehtyä Fresitaa", jossa oli mansikkaa, verigreippiä ja skumppaa. Miehet taisivat päätyä myös paikallisiin oluisiin.


Tilasin ruoaksi savulohirisoton parsan kera (11€). Pelkäsin koko ajan, että herkullinen ja sopivan suolainen risotto loppuu kesken. Toki sitä oli sen verran, että aikuisen nälkä lähti, mutta toinen mokoma olisi taatusti uponnut... Mies tilasi possua, herkkusieniä ja kasviksia (15€) ja näytti annos maistuvan. Pöydästä löytyi myös annokset naudan sisäfileetä ja perunagratiinia (18€) sekä vuohenjuustosalaattia (9€). Salaatin vuohenjuusto ei ollut syöjän odottamassa muodossa, joten se oli hänelle pienehkö pettymys, mutta taisi lautanen silti tyhjentyä.


Lapsille löytyi listalta kaksi omaa annosta: kanapasta sekä lihapullat perunamuusilla. Kaikki kolme halusivat lihapullia. Itsekin toki annosta maistoin. Muusi oli täyteläistä oikeista perunoista tehtyä muusia, lihapullat näyttivät käsinpyöritetyiltä ja kastikkeen taisin kaapia sämpylällä loppuun... Asettelukin oli aika hellyttävä.


Jälkiruoaksi lapset toivoivat hartaasti jäätelöä. Jokaisen eteen tuli jättiannos vaniljajäätelöä suklaakoristeilla. Maisteltuani ihan vain muutaman lusikallisen huomasin sen olevan jotenkin erilaista. Tavattoman herkullista, itsetehtyä kenties? Makeaa mutta raikasta, kermaista mutta kevyttä. Törkeän hyvää suorastaan!


Supelsaksad oli ihana ravintola, johon ei taatusti olisi tullut mentyä ilman suositusta. Ravintola ei nimittäin ollut aivan keskustassa ja kartan kanssa ravintolan löysimme. Myöhemmin kyllä kävelimme sen ohi monet kerrat, koska Supelsaksad oli aivan rannallemenoreitin varrella. Monta päivää iloitsin ja fiilistelin kyseisessä ihanuudessa käyntiä!


PIZZERIA STEFFANI
Ranna Puiestee 1

Käytyämme ensimmäistä kertaa tutustumassa Pärnun upeaan (sekä tuuliseen ja autioon) hiekkarantaan päädyimme lounaalle rannan tuntumassa olevaan Steffani-pizzeriaan. Käsittääkseni varsinainen Steffani-pizzeria on Pärnun keskustassa, mutta tämä piste on auki vain kesäisin ja sen nimi taisikin olla Suve Steffani.

Tilasin itselleni pizzan, jonka täytteenä oli parmankinkkua, kirsikkatomaatteja sekä tuoretta basilikaa. Pohja oli ohut, mutta pehmeän rapsakka. Todella herkullinen pizza! Lasten pizzaan sai tilata kahta täytettä ja meidän oviilihirmu halusi oliiveja ja kinkkua. Oma pizzani taisi olla kahdeksan-yhdeksän euron luokkaa ja lasten pizza oli vitosen. Kokoeroa ei loppujen lopuksi ollut kovin paljoa, joten loput tytön pizzasta paketoitiin iltapalaksi mukaan.

Isännän pizzan täytteistä ei ole enää mielikuvaa, mutta slaissivaihtari maistui mainiosti minullekin. Naapuripöydässäkin tuntui olevan tyytyväistä porukkaa. Joskin jos olisi tiedetty lasten pizzan olevan niin valtava, olisivat he ottaneet lapsille yhden pizzan puoliksi.

Lapset otettiin hyvin huomioon. Syöttötuoleja löytyi ja lapset saivat jälleen puukynät ja värityskuvat ajanvietteeksi. Suosittelen siis lämpimästi poikkeamista rantaleikeistä Suve Steffaniin!



KAKS PULKA
Tammsaare 18

Nelipäiväisen reissumme viimeisenä iltapäivänä olimme käyskentelemässä taas hiekkarannan tuntumassa. Emme olleet suunnitelleet etukäteen mihin menisimme päivälliselle, joten tsekkasin vain loma-asunnosta löytyneestä kartasta rannan lähistöllä olevat ravintolat. Suunnistimme hieman pääreitiltä sivuun ja ensimmäisenä tuli vastaan Kaks pulka -niminen ravintola.

Aina vaan yhtä ihanassa ja kiehtovassa vanhassa puutalossa oli huvittavan niminen ravintola, jonka logossa oli tikut ja sushirulla. Kaks pulka tarkoittaa siis kahta tikkua. Ravintola oli sisältä tyhjä ja ulkona oli vain yksi aikuinen ja lapsi syömässä. Listaa selailtuamme totesimme ravintolasta saavan lähes mitä vaan...

Kaks pulka ilmeisesti profiloituu sushiravintolaksi, mutta listalla sushit jotenkin jäivät muiden vaihtoehtojen varjoon. Vaikka olen aina ollut sitä mieltä, että lapset syövät ravintolassa sitä mitä siellä tarjotaan (eli kiinalaisessa syödään kiinalaista eikä nakkeja jne.) oli tässä ravintolassa jotenkin luvallista tilata lapsille jotain muuta kuin sushia.

Meidän kolmevuotias otti sitten nauravia nakkeja ranskalaisilla (4€) ja kaksi muuta pientä reissukaveria ottivat hampurilaiset (4,5€) ja ranskalaiset (2,5€). Tässäkin tapauksessa yksi hampurilainen olisi lapsille riittänyt puoliksi, mutta saivatpahan vanhemmat pienen alkupalan ennen varsinaista ateriaansa.

Aikuiset reissukaverit valitsivat pääruoakseen mantelikanaa (8€) ja porsaankyljystä (8€). Huonomuistisena ja epäruokabloggarina en valitettavasti yhtään muista mitä mieltä he olivat annoksistaan... Tällä(kään) kertaa ei minulle tullut annoskateutta, koska rohkeana likkana valitsin isännän kanssa sushia!

Rinta rottingilla myönnän, että olen edelleen aikamoinen sushiamatööri. Käyntini sushiravintoloissa voi pikkuhiljaa jo laskea kahden käden sormilla yhden käden sijaan. Isäntä valitsi jonkun päivän spesiaalin, jossa sushirullat oli friteerattu ja täten lämpimiä (?!). Itse valitsin listalta vielä kaksi kahdeksan rullan settiä, joita söimme ristiin. Yhden lautasen olisi toki vielä voinut ottaa... Yksi kahdeksan sushin lautanen maksoi keskimäärin 6-7 euroa. Listalta löytyi myös kuuden rullan settejä.

En tarkalleen muista mitä kaikkea rullien (pahoittelut amatöörimäisestä termistöstä) sisällä oli, mutta toisissa oli muun muassa savulohta ja päärynää ja toisissa lohta ja mansikkaa! Amatöörin suu sanoi, että lisää, kiitos!

Ravintolan miljöö oli miellyttävä, vaikka terassipaikat olivat autotien puolella. Tarjoilijamies oli komea, mukava ja englanti sujui. Ainoana melko pitkänä miinuksena kertoisin odottamisen. Lapset saivat (sovitusti) annoksensa ensimmäisinä, mutta aikuiset joutuivat odottamaan omiaan pitkään. Kelloa en katsonut, mutta ensimmäiset muurahaiset lasten pöksyissä jo vilisivät meidän vielä odotellessa annoksiamme. Joka tapauksessa sushi oli mielestäni herkullista, lasten vatsat täynnä ja mieli oli iloinen.

Kotimatkalla poikettiin vielä jälkkärijätskeille.


4 kommenttia:

  1. Voi miten ihana kuulla kokemuksia <3

    VastaaPoista
  2. Löysin Supelsaksadin sattumalta googlailemalla viime toukokuun reissulla. Ihana ravintola! Taisin syödä saman annoksen kun miehesi ja kaverini söi saman kun sinä. :) Steffani taas on tuttu monilta aiemmilta reissuilla. Tuota Kaks pulkaa pitää vielä joskus testata. Nyt tuli muuten nälkä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, arvaa vaan valuiko kuola tätä kirjoittaessani :D Supelsaksad oli niiiiin huippu, olisin voinut ihastella paikkaa vaikka kuinka kauan. Ja tietty mussuttaa sitä taivaallista risottoa! Ihmeessä Kaks pulkaan seuraavalla Pärnun reissulla!

      Poista