Anoppi meni kerran tarjoamaan maailman herkullisimpia pikkusuolaisia. Taisin syödä niitä yhdellä istumalla kymmenkunta... Kyseessä on suussasulavat oliivipallerot. Anopin tarjoamat ja myöhemmin itse leivotut versiot sisälsivät vehnäjauhoa, mutta nyt kun kokeilen elämää ilman gluteenia, halusin kokeilla myös oliivipalleroita ilman gluteenia.
Jos tarjoiluistasi puuttuu jotain pientä ja suolaista naposteltavaa ja haluat sen valmistuvan nopeasti, tässä on täydellinen vastaus! Kyseisiä palleroita voi tuunata loputtomasti esimerkiksi vaihtamalla tuorejuuston johonkin toiseen makuun tai oliivit mihin tahansa muuhun suolaherkkuun. En ole kyllä kokeillut, mutta varmasti aion! Olen tehnyt näitä palleroita aikaisemmin vain vehnäjauholla, mutta tällä kertaa laitoin taikinaan Semperin karkeaa jauhoseosta. Leivoin kyseiset oliiviherkut entisten ja nykyisten työkavereiden saaristolaishenkiselle piknikille dippivihannesten kaveriksi.
Oliivipallerot (noin pellillinen)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
n. 2 ½ dl Semperin karkeaa jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
oliiviviipaleita
1 kananmuna
seesaminsiemeniä
- Sekoita keskenään tuorejuusto ja pehmeä voi.
- Sekoita keskenään osa jauhoista ja leivinjauhe, lisää jauhoseos juustovoiseoksen joukkoon.
- Lisää vähitellen loput jauhoista ja sekoita hyvin. (Oma taikinani tarttui hiukan sormiin eli taikinasta ei ole tarkoitus tulla sileää pizzataikinapalloa.)
- Ota yhteen palleroon noin peukalon verran taikinaa ja laita sisään muutama oliiviviipale ja muotoile palloksi.
- Lado pallerot pellille, voitele munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
- Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Upeat piknikmaisemat Lauttasaaressa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti