sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Mehevän messevä raparperipiirakka

Naapurin rouva kysyi haluaisinko heidän pihaltaan raparperia, jota riittää jakoon yllinkyllin. No toki! Sainkin muutaman superpaksun ja metrin pituisen raparperinvarren kannettuina kotiovelle. Päätin tehdä (mahdollisesti elämäni ensimmäisen?) raparperipiirakan juhannusherkuksi. Etsin netistä sellaista reseptiä, johon tulisi paljon jotain märkää, koska en kovin pidä kuivista tortuista. Löysin mainion resetin Maku.fi-sivulta ja tästä tortusta tuli ihanan messevä ja kostea! Nopea ja helppo valmistaa ja superherkullinen!


Raparperipiirakka (pellillinen)

Muruseos
  • 250 g voita
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
Pohjataikina
  • 2 dl piimää
  • 1 kananmuna
Täyte
  • 10 dl raparperia paloiteltuna
  • 200 g kermaviiliä
  • 250 g maitorahkaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 tl vaniljasokeria
     
     
    Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon. Lisää suurempaan muruseosmassaan piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.
     
    Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.
     
    Meillä juhannuspiirakka nautittiin vaniljajäätelön kanssa ja juhannuspäivänä kermavaahdon kera.


     
     
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti