lauantai 22. lokakuuta 2016

Kun Pingale uuden värin löysi

Olen ennenkin päivitellyt täällä kangasmakuni muuttumista. Kun muistelee ja katselee kangasvalintojani muutaman vuoden takaa, on sävyt ja kuosivalinnat muuttuneet todella paljon! Toki tarjonta ja trenditkin ovat muuttuneet, mutta kyllä niitä entisiä omia suosikkisävyjä edelleen kaupoista löytyy enkä niitä enää ostoskoriini klikkailisi.

Ennen muinoin päivittelin miten jotkut voivat pitää hempeistä pastellinsävyistä tai ankeasta harmaasta. Puin pienen tyttövauvani kirkkaanvihreään, oranssiin, ruskeaan ja keltaiseen ja vannoin että meidän tytölle ei kyllä vaaleanpunaista pueta. Kappas vaan, mitä sieltä neljävuotiaan vaatehyllyltä nykyään löytyykään? Hempeistä pastellinsävyistä en varsinaisesti pidä vieläkään, varsinkaan itseni yllä, mutta taitaa niitä lastenvaatteissa nykyään olla. Mutta ei juurikaan löydy enää ruskeaa tai oranssia.

Mutta mikä se uusi väri olikaan? No minttu! Raikas, freessi, puhdas mintunvihreä! Se on varmaan monille jo so last season, mutta minä olen siitä aivan innoissani! Pari viikkoa sitten leikkelin kasan kankaita valmiiksi vaatteenpaloiksi ja huomasin hauskan yhteensattuman. Kankaita valinnut käsi oli napannut moneen vaatteeseen minttua! Sävyjä oli monta erilaista, mutta samaa sukua ne varmaan ovat.



Suunnittelin ompelevani tyttärelle pitkähihaisen frillamekon. Tytär sai itse valita kankaan kolmesta vaihtoehdosta: pinkki ja minttu Milkmess sekä Käpysen Sadepilvet. Hän valitsi mintun Milkmessin. Kaavaksi valitsin tutun Lionellan (Ottobre 3/15). Muokkasin kaavaa tehden mekosta pitkähihaisen ja tampittoman. Se sopii niin kauniisti ihanalle jääprinsessallemme!

 

Poikanen sai Käpysen tähtikuvioisesta trikoosta pitkähihaisen paidan. Kaava on miljoonatta kertaa käytetty Raide (Ottobre 6/12) koossa 92. Kaava alkaa olla kohta niin puhkinupitettu, että pitänee pian piirtää se uusiksi. Tähtien joukossa on yllätyksiä, hämähäkkejä!



Tämä hurjan kaunis ja viileä Timanttipuu-trikoo on odottanut vaatteeksi pääsyä aivan liian kauan. Pitkään mietin mitä siitä uskaltaisin ommella. Joskus näytin sitä tyttärelle ja hän nyrpisti nenäänsä. Minä tyrmistyin ja pakkasin kankaan takaisin kaappiin. Onneksi annoin ajan kulua ja kankaan marinoitua, sillä nyt kangas kelpasi! Meinasin ensin ommella siitä puseron, mutta kangasta olisi mennyt hukkaan pitkä roikale. Etsin kaavakansiostani jonkun yksinkertaisen ja pitkän mekkokaavan ja tadaa! Siellähän oli ihana ja yksinkertainen Birdie Birdie (Ottobre 1/15). Hetken pelkäsin hempeän sävyn ja kauniin kuosin saavan mekon näyttämään yökkäriltä, mutta taisi se olla turha pelko.




Käpysen kaunis mintunsävyinen Sadepäivät-trikoo pääsi valekietaisubodyksi ystäväni vastasyntyneelle vauvalle. Bodyn kaava on kiva Happy Squirrel (Ottobre 1/12) koossa 56. Bodyn kaveriksi pääsi harmaat trikoohousut. Poikkeuksellisesti kanttasin bodyn trikoolla, samalla jota käytin housuihin. Sepä vasta oli miellyttävää! Kanttaaminen kävi todella kätevästi ja kantista tuli kivan litteä. Kuvissa bodyn väri on kummallisen kelmeä, mutta oikeasti pilvet ovat ihan puhtaan valkoiset.



Tätä minäkään en enää laske mintunvihreäksi, mutta menköön samaan julkaisuun! Tutullla Raide-kaavalla ompelin poikaselle huipun valaspaidan. Kangas on Elvelyckanilta. Housut taitavat olla ensimmäiset harmaat housut, jotka omalle lapselleni ompelen! Kaava on Baggy Bottom, mutta sovituskuvassa ne eivät oikein pääse oikeuksiinsa... Muokkasin kaavaa tekemällä etulahkeeseen hieman erilaisen leikkauksen. Tämä oli pakon sanelema (kangas loppui), mutta lopputulos on todella kiva!




10 kommenttia:

  1. Ihania vaatteita! Oma suhde minttuun vaihtelee, mutta kummasti sitä on löytynyt meiltäkin ja löytyy edelleen. Jotkut mintut päätyvät yöpaidaksi, mutta esim. Tuo samainen Timanttipuu mekoksi, josta tykättiin tosi paljon niin kauan kuin mahtui päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Timanttipuu on kyllä kaunis! On kyllä paljon kuoseja, joita en raaskisi yöpukuun tuhlata. Eihän niitä kukaan pääse ihastelemaan :D Mutta sitten on niitä kaappiin ajautuneita kankaita, jotka aivan hyvin joutavat yökkäriksi.. Kiitos kommentista Sanne-Maija! ♥

      Poista
  2. Ihania vaatteita <3 ja suloiset lapset <3 meidän neito kertoi keväällä, että lempiväri on minttu( olin sitä itse tietoisesti vältellyt) kun jotenkin kyllästyin siihen aikoinaan, kun esikoisen äitiyspakkaus oli minttu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos eitsu! Ihanaa, kun lempiväriksi pääsee muukin kuin pinkki :D Minttu on sellaisena unisex-värinä kyllä kätevä, että sopii mielestäni hyvin äitiyspakkaukseen. Mutta jos _kaikki_ on minttua niin rajansa kaikella :D

      Poista
  3. Ihania! Samaistun joka sanaan noista väreistä :D Minttu on miunkin mieleen ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa löytää värivertaistukea :D Kätevää kyllä oli, kun lähes kaikki tyttären vauva-ajan vaatteet kävivät hyvin myös pikkuveljelleen! Kiitos Hanna ♥

      Poista
  4. Hieno väri tuo minttu! Nätti malli tuo lionella, pitääpä katsoa josko olis sellanen vaate että mäkin osaisin :D Tästä sai kyllä hyviä kaavavinkkejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua, jos saat vinkkejä. Kokeile ihmeessä Lionellaa! Se on tosi kiva mekkokaava! Kaavan niskassa on minusta vähän hassu tamppi, mutta olen muokannut takakappaleen tavalliseksi takakappaleeksi pääntien osalta :)

      Poista