sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Asustesetti vauvalle ja lahja isosiskolle

Ystäväpariskunnalle syntyi pieni poikanen muutama viikko sitten. Babyshowereille ompelin jo tilkkupeiton, bodyn ja jumpsuitin, mutta eihän uutta pientä ihmistä voi tyhjin käsin mennä tapaamaan! Pojalla oli kuulemma tarve lämpimälle pipolle. No minähän väänsin tarpeen myssyksi sekä tumpuiksi ja töppösiksi.


Selailin kangasvalikoimaa ja mietin jotain neutraalia kangasta. Ehkä jotain poikamaista, ehkä jotain poikasävyistä.. Sitten käsiini osui tämä Paapiin Siesta, joka on minusta aina vaan niin kaunis! Tämähän sopii pienen ja paljon nukkuvan vauvan asusteisiin mainiosti.

 

Myssy on ommeltu Ottobren 6/13-numerosta löytyvällä kaavalla. Lisäsin siihen mustan fleecevuorin. Vähän myssyn malli olisi kaivannut muokkausta pienen päähän, mutta siellä toppahaalarin ja makuupussin kätköissä myssy näytti lämmittävän hyvin.

Tumput ja töppöset ompelin Jabadabaruun blogista löytyvällä ohjeella. Hurjan isot niistä tuli, mutta lämmittävät sitten kevääseen asti! Tumppujen ja töppösten sisältä löytyy myös mustaa fleeceä. (Huhhuh, miten hätäisesti olen kuvannut, anteeksi!)Pienen pojan kolmevuotiaalle siskolle, minun kummitytölleni ompelin isosiskon mekon. Koin hyvin tärkeäksi antaa lahjan myös tuoreelle isosiskolle. Hänen lahjansa luovutin myös huomattavasti suurieleisemmin kuin vauvan. Ihana pinkki mekko puettiin tietenkin heti päälle.

Todella kivanmallisen mekon kaava on nimeltään Tropical ja se löytyy Ottobren numerosta 1/16. Kangas on Metsolan Milkmess.


Toisen kummityttöni äidin (Elämä on sun -blogin kirjoittajan) kanssa tuli taannoin puheeksi lasten vaatemieltymykset ja -toiveet. Hänen tyttärensä oli kuulemma jonkun päiväkotipäivän päätteeksi toivonut kovasti keltaista mekkoa. Kummitäti laittoi toiveen korvan taakse. Samalla kun ompelin toiselle kummitytölle isosiskonlahjaa, ompelin samalla Tropical-kaavalla toisenkin mekon. Keltaisen mekon!

Mekkoa luovuttaessani kysyin onko mekko sellainen keltainen mekko kuin hän toivoi, sain rehellisen vastauksen: Ei. Mutta hyvin näytti silti helmat heiluvan tanssiessa ja ehdotus mekon pukemisesta seuraavana päivänä päiväkotiin sai tytön kasvoille leveän hymyn!


2 kommenttia:

  1. Mitä sitä nyt turhaa kiertelemään, haha! Kovassa käytössä on keltainen mekko joka tapauksessa ollut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että on ollut käytössä! Vaikka ei unelmien keltainen mekko ollutkaan :D

      Poista